console.log("test");
 

Amazon.de har nu lanceret en app for deres tyske shop på engelsk. Det gør den tyske shop lidt mere tilgængelig for os fra de nordiske lande. Derfor oprettede jeg en profil og købte et par løbesko (!) og nogle strømper.

980901c2a09f87d842ba3b7dad917652_o-AMAZO

Det er jo ikke en overraskelse at det kan lade sig gøre, men her er 4 vigtige ting, som gør at du som forbruger bliver glad for Amazon  (og at vi derfor som e-handlere lige så godt også kan blive glade og se det som en mulighed):

  • Amazon er billigere. Mine løbesko kostede 18% mindre her end nogle af de andre danske/udenlandske shops der dukkede op da jeg søgte

  • Amazon har et kæmpe sortiment. “14.297 Ergebnissen oder Vorschlägen für Schuhe : Herren : Sport- & Outdoorschuhe : Laufschuhe”

  • Amazon er hurtige. Jeg bestilte hurtig levering, fik skoene næste dag. Det kan de lokale også, bare ikke på dette produkt.

  • Amazon leverer en god købsoplevelse. Når du køber i Amazon app’en er kontaktoplysninger og kreditkort gemt i app’en, hvilket gør check-outet super effektiv og hurtigt. Og da app’ nu også er på engelsk, er der ingen sprogbarriere længere.

Derfor tror jeg at forbrugerne kommer til at elske Amazon, som endnu ikke har spillet deres stærkeste kort, Amazon Prime, i Norden.

Se videoen herunder eller prøv det selv

  • Hurtig og effektiv vej til produkterne, kategorier eller søgning

  • Enkelt valg mellem farver og størrelser

  • Når kontoen er oprettet er du kun et swipe væk fra et køb.

Videoafspiller

Hvad betyder det så?

Hvis du er enig i at Amazon kommer til at tage betydelige markedsandele i Norden og at andre markedspladser vil kæmpe med om slutkundernes penge, så er det vigtigste gode råd, at lade denne erkendelse synke ind og finde ud af, hvordan det skal håndteres i din virksomheds strategi.

Der er i princippet to veje; den ene er, at du beslutter dig for, at dine produkter skal sælges gennem denne kanal og finder ud af hvordan du gør det bedst muligt så det giver dig vækst og god indtjening.

Den anden vej er, at du ikke ønsker at se dine produkter på markedspladserne. Det er en strategi, der bedst kan følges, hvis du har kontrol over varerne og det har du i realiteten kun hvis du er producenten. Styrken i denne strategi er kontrol over pris og præsentation af varerne. Ulempen er selvfølgelig, at hvis 50% af alt omsætning går gennem markedspladser, vil du ikke kunne få en andel af denne omsætning eller den branding der er i at blive vist.

MakesYouLocal hjælper mange virksomheder med at få et overblik over mulighederne og sammensætte det rigtige valg af salgskanaler, kontakt os hvis du også vil have input på international e-handel og markedspladser.