console.log("test");
 

Den vigtigste forhindring for international e-handel er ifølge E-commerce Europe, FDIH og flere andre, besværlige moms og toldregler samt forskelligheder i lovgivning. Det er naturligvis også vigtigt, men:

Hvis du skal slå en lokal konkurrent i et nyt land, er det ikke momsafregningen der er den største udfordring!

4-important-areas-1024x218.png

Det kan godt være svært at løse moms og told problemer for en udenlandsk webshop, men at løse den udfordring giver dig ikke succes. Du er oppe mod dygtige, lokale konkurrenter der automatisk har nogle andre fordele som du også skal håndtere, f.eks.:

  • Forsendelsesomkostninger, der i de fleste tilfælde er lavere

  • Returhåndteringen er hurtigere og billigere

  • Der er stor forståelse for markedets kultur og e-handels vaner

  • De ser deres konkurrenters aktiviteter på TV, på nettet og på de sociale medier

 

Derfor er det vigtigt at en webshop kigger på den anden side af de indledende praktiske udfordringer ved internationalisering. Vi ser fire områder der skal være styr på, for at kunne klare sig på det nye marked:

 

Vedvarende konkurrencefordel

Som virksomhed skal man skabe sig et overblik over konkurrencesituationen i det nye marked. Kan du se din webshop få succes, når du sammenligner jeres tilbud med de andre online konkurrenter. Kan du matche konkurrenter på sortiment, prisniveau, leveringstid, returvilkår, tillid og andre relevante kriterier?

 

Problemfrit køb i udlandet

Gør det enkelt for dig selv. Lav en webshop løsning der med lokale øjne giver en god og problemfri oplevelse. Undlad at at tage kompromiser på betalingsmetoder, distribution eller andet. Det gør kun resultaterne dårligere og analysen af resultaterne sværere.

 

Nødvendigt marketing budget

Det koster penge at starte op i et nyt land. Sørg for at have et budget der gør det muligt at lave nogle initial investeringer. Du har brug for adgang til marketing specialister der forstår markedet, du har brug for at teste kanaler, lave fejl og prøve igen. Det kræver en investering at få hjulene igang og starte en positiv spiral med glade kunder, der kommer tilbage og køber igen.

Indsigt i konkurrenter og markedsvilkår

Når du vælger dit nye marked er det vigtigt at kende markedssituationen, men det er lige så vigtigt at du følger markedet og konkurrenterne efter lancering. Det hjælper dig til at fastholde din konkurrencefordel, sikre din shop møder kundernes forventninger og at du får det optimale ud af dit marketing budget.

 

>> Den rigtige planlægning og en “local hero”

Vores erfaring er at den forretningsmæssige udfordring kan løses og dermed udløse det store potentiale der er. Det vigtige er at man som webshop tager de rigtige beslutninger i starten, f.eks. vil en Market scan være en god start på at forstå markedet. Senere kan en af vores lokale shop managers fungere som din “local hero” og dermed sikre du er opdateret på markedets udvikling og at du får præsenteret de rigtige spørgsmål og anbefalinger.