console.log("test");
 

Lokalisering

For at opnå succes med en webshop i et nyt land, er det en vigtig faktor, at shoppen fremstår lokal, set med dine nye kunders øjne. Det handler om at skabe en tryg og troværdigt oplevelse for kunderne.

For at opnå dette kræves lokalkendskab til sprog, jura, e-handelskultur og logistik. Da vi startede MakesYouLocal var det med fokus på netop dette og vi har hjulpet mange virksomheder via de løsninger der er beskrevet herunder.

Lokaliseringsservices
OVERSÆTTELSE AF WEBSHOP-TEKSTER

Oversættelse er en vigtig del af arbejdet med at lokalisere en webshop til et andet land. Samtidig er det vigtigt at kunne gennemskue, hvad der blot skal oversættes og hvilke tekster der skal omskrives og tilpasses det pågældende land.

 

Derfor udføres oversættelse af webshop-tekster af vores webshop managers, som både har de sproglige forudsætninger og erfaring med international e-handel.

 

Sådan foregår oversættelse af webshop tekster hos MakesYouLocal:

 • Vi oversætter direkte i din webshops back-end eller baseret på et tekstudtræk

 • Når opgaven startes op, tager vi en indledende snak om, hvilke informationer vi har brug for fra jer, for at kunne lokalisere teksterne til det pågældende land. Det kan dreje sig om kontaktinformationer, returadresse, processer mv.

 • Undervejs vil der være direkte kontakt mellem vores webshopmanager og en person hos jer, for at afklare spørgsmål og diskutere muligheder. Det giver hurtig afklaring og det bedste resultat.

desk_dark_web.jpg
OVERSÆTTELSE AF PRODUKTTEKSTER

Oversættelse af produkttekster er ofte en stor opgave og specielt i webshops med stor produktudskiftning, kan det være både en udfordring og en betydelig investering.

 

Vi har stor erfaring med dette område, ikke bare den praktiske oversættelse, men i høj grad også de strategiske valg der skal tages. Derfor kan vi hjælpe dig, med at afklare følgende spørgsmål:

 • Skal alle produkter oversættes?

 • Skal teksterne oversættes eller skal de omskrives til en kortere version?

 • Skal der laves SEO tekster?

 • Hvordan skal processen være for oversættelse af nye produkter?

 

Selve oversættelsen kan foregå I din backend, men ofte kan vi gøre det mere effektivt og dermed til en mere konkurrencedygtig pris, hvis teksterne eksporteres til vores oversættelsesværktøj.

map_blue_web.jpg
HANDELSBETINGELSER

På trods af EU’s intentioner om harmonisering af reglerne for international e-handel, er der fortsat behov for lokaliserede handelsbetingelser.

Reglerne er i princippet stort set de samme inden for EU, men fordi EU-direktiver fortolkes og implementeres forskelligt i hvert EU-land, skal dine handelsbetingelser, din faktura, ordrebekræftelse mv. fortsat tilpasses og du kan ikke blot lave en direkte oversættelse.

Vi leverer en komplet juridisk pakke, som sikrer, at handelsbetingelserne og andre dokumenter lever op til lokal lovgivning og samtidig er tilpasset dine processer og forretningsprincipper.

writing_web.jpg
BETALINGSMETODER OG TRUSTMARKS

En vigtig faktor for at lykkes i et andet land, er at skabe følelsen af tryghed for kunderne. At kunne betale med de betalingsmetoder man kender og allerede anvender, er et helt afgørende element. Tilføjer du også et trustmark, der er kendt og brugt i landet, er du rigtig langt.

MakesYouLocal kan hjælpe dig med at vælge de løsninger, der er nødvendige og rigtige for din webshop. Vi tager os gerne af alt det praktiske med forhandling af aftaler og selve ansøgningsprocessen, samt koordinering af den tekniske del. 

 

Vi har med stor sandsynlighed allerede en god kontakt hos den pågældende leverandør og har garanteret prøvet det før.

wallet_leather_web_cropped.jpg
SITECHECK

Vores Sitecheck har fokus på, om din shop er lokaliseret optimalt, så din konverteringsrate i det nye marked kan matche den, du har i hjemmemarkedet. Denne service er det rigtige sted at begynde, hvis du har lanceret i et nyt land, uden at opnå de resultater du havde forventet.

Når vi har lavet et Sitecheck, modtager du en udførlig rapport med resultatet af vores gennemgang og test af shoppen. Rapporten dækker analyse og anbefalinger vedr. følgende hovedområder:

 • Tekster – er shoppen oversat og lokaliseret, så den opfattes troværdig og professionel?

 • Usability – er shoppen enkel og intuitiv at anvende for de lokale kunder?

 • Fragtvilkår og returnering – lever de op til forventningerne i landet?

 • Købsincitamenter og tryghed – har shoppen de incitamenter på forsiden og produktsiden, der er mest effektive i pågældende land?

 • Checkout og betaling – er checkout-flowet effektivt og tilbydes de rette betalingsmetoder?

 

Der vil også være en samlet vurdering af shoppen, samt en prioriteret liste med de ændringer vi vurderer vil have den største positive effekt på konverteringsraten.

Vi lægger meget vægt på at vores rettelser og at ændringsforslag er enkle at implementere, også uden at man forstår det lokale sprog.

desk_mac_web.jpg
LOKAL ADRESSE & TELEFONNUMMER

En lokal adresse og et lokalt telefonnummer vil uden tvivl øge din konvertering. Det sender et signal om nærhed og at du er til at komme i kontakt med.

 

Derudover kan det være praktisk eller endda påkrævet at have en lokal postadresse. Vi tilbyder en lokal adresse, hvor vi modtager og håndterer post og returvarer.

 

Vi kan også tilbyde lokale telefonnumre, der kan viderestilles til jeres hovednummer eller til vores kundeservice.

empty_office_web.jpg
TOLD OG MOMS

Udfordringen med fortoldning og momsafregning ved salg til lande udenfor EU kan virke uoverskuelig, men med den rette vejledning behøver det ikke være så kompliceret.

 

Rigtig mange nordiske webshops ønsker at sælge i Norge – og med god grund, da man på tværs af brancher i Norge ofte oplever et højere gennemsnitligt ordrebeløb kombineret med en mindre intens konkurrencesituation.

Norge er udenfor EU, hvilket stiller helt andre krav til forsendelse, fortoldning og momsafregning.

 

MakesYouLocal har udarbejdet en manual, der hjælper med at:

 • Forstå hvad der egentligt kræves for at kunne sælge til privatpersoner i Norge

 • Klar og tydelig vejledning omkring de nødvendige processer

 • Templates til de nødvendige formularer og fakturaer

 • Vejledning til returhåndtering for Norge

 

Med købet af vores manual får du samtidig adgang til telefonrådgivning om den praktiske implementering.

blue_legos_web.jpg